Καστόρινα παπούτσια

Το καστόρι (σουεντ) είναι ένας τύπος δέρματος το οποίο τροχίζεται από τη μία του όψη με αποτέλεσμα τη βελούδινη εμφάνιση του. Πρόκειται για ένα φίνο δέρμα το οποίο θεωρείται από πολλούς πολυτελές λόγω της ευαισθησίας του. Το καστόρι αποδίδει τα χρώματα ίσως καλύτερα από κάθε άλλο δέρμα οπότε τα παπούτσια από αυτό το υλικό γίνονται ιδιαίτερα εντυπωσιακά. Το συγκεκριμένο δέρμα επίσης είναι ιδαίτερα μαλακό και φιλικό με την επιδερμίδα των ποδιών μας επομένως σπάνια θα μας προκαλέσει πρόβλημα ή πόνο. Τέλος, αν και έχει βελούδινη υφή δεν είναι αποκλειστικά χειμωνιάτικο δέρμα. Φοριέται άνετα όλο το χρόνο αφού διατίθεται τόσο σε σκουρόχρωμες όσο και ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις και ενδείκνυται για όλα τα είδη των παπουτσιών.

 

Tips για να τα διατηρήσετε περισσότερο

  • Ιδανικά καλό είναι να τα βουρτσίζετε ελαφρώς μετά από κάθε χρήση. Χρησιμοποιείστε μία βούρτσα με φυσική τρίχα και σύρμα κατάλληλη για καστόρι, για να απομακρύνετε την σκόνη.
  • Για επιφανειακούς λεκέδες χρησιμοποιήστε μία γόμα για στεγνό καθάρισμα. Μετά την χρήση της γόμας μπορείτε να χρησιμοποιείσετε την βούρτσα για να διώξετε τα υπολείμματα.
  • Αν βραχούν μην τα βάλετε ποτέ σε θερμή πηγή (τζάκι, καλοριφερ) για να στεγνώσουν. Αφήστε τα σε σκιερό και ξηρό μέρος με απορροφητικό χαρτί στο εσωτερικό τους ώστε να στεγνώσουν φυσικά.
  • Πριν την πρώτη χρήση προμηθευτείτε και περάστε τα με εξειδικευμένα προιόντα για αδιαβροχοποίηση και διάρκεια χρώματος.
  • Κρατήστε τα πάντα αποθηκευμένα στο κουτί τους ή σε dust bag για να μην σκονίζονται.